Naturlige olier til hud og hår

By | 7. februar 2019

Det er blevet meget populært at bruge økologiske naturlige olier til hud og hår for hårpleje og hårkur. Hårolie og hudolie kan erstatte mange cremer til at give fugt, flottere hud og hår, og som medicinsk eller terapeutisk behandling af forskellige problematikker. Fx dermatitis, akne, uren hud, psoriasis, eksem, tør hud, forkølelsessår, afføringsmiddel, manglende sårheling med mere. Vi vil her præsentere forskellige spændende og unikke olier. Artiklen er skrevet i samarbejde med https://castorolie.dk

Ricinusolie

Ricinusolien er en meget interessant olie til forskellige formål. Den er god mod hård mave som afføringsmiddel, tørre øjne, sårheling, hårtab (sætter gang i hårvækst), mod tør hud, god basisolie grundet tykke konsistens der kan blanfes med andre olier, mod akne sammen med tea tree olie. Den har et højt indhold af ricinoleic syre, e-vitamin, omega 6, omega 9, som studier har sat i forbindelse med vækst af hår og øjenvipper.

Hvad er amerikansk olie godt for?

Som nævnt ovenfor kan amerikansk olie bruges til mange formål. Ud over tidligere nævnte egenskaber er olien også påvist at kunne sætte gang i veer før fødsler. Kommende mødre der risikerer at skulle have kejsersnit kan altså overveje, at indtage små mængder af denne olie.

Ricinusolie eller amerikansk olie mod forkølelsessår

Forkølelsessår er en virus også kaldet herpes vira. Den forekommer ofte på læber, i næsen eller på kønsdele. Herpes går oftest i udbrud, når vores immunforsvar er svækket fx hvis vi er stresset. Stress symptomer som dårlig søvn er altså en advarsel om at man kan have overbelastet sig selv. Behandling består af at smøre noget creme på forkølelsessårene, men de medicinske cremer man har tilgængelige i dag er ikke særlig effektive. Castor olie (ricinusolie) er formentlig mere effektiv, men der er ikke lavet randomiserede undersøgelser af dens effekt. Empiriske forsøg har dog vist at olien er effektiv og virker.

Rosmarinolie

Rosmarinolien der udvindes af planten Rosmarinus officinalis Labiatae er blevet en populær olie til aromaterapi og behandling af hårtab. Den har en dejlig karakteristisk duft og smag, og bruges i mange madretter. Dens phytokemikalier (fytokemikalier) er videnskabelig påvist at give bedre hukommelse, afhjælpe koncentrationsbesvær og modvirke demens.

Manuka honning

Denne utrolige honning kaldet Manuka honning udvindes af bier på New Zealand. Medicinsk bruges honningen til sårpleje grundet dens bakterie dræbende egenskaber. Den har også virusbekæmpende egenskaber og virker derfor også mod influenza (forkorter varigheden af symptomer). Smøres den på forkølelsessår vil du også opleve en hurtigere og pænere sårheling. Brug honningen forebyggende eller behandlende.

D vitamin og d3 vitamin

D vitaminer er vigtige for menneskets sundhed. Desværre er mange danskere – op mod 70 procent i underskud. D3 vitamin fås fra solen og i små mængder fra kosten, mest i form af fede fisk som sild og laks. D2 vitamin er ikke så effektivt som d3, hvorfor kosttilskud anbefales at tage som d3-vitamin. Læs mere ved at klikke på d vitamin

 

Hybenkerneolie

Denne unikke hybenkerneolie indeholder masser af C-vitamin og E-vitamin. Hybenkerneolien er god til alle hudtyper og til forskellige slags eksem. Hyben vokser vildt mange steder i Danmark, hvorfra olien kan koldpresses af kernerne. Hybenkerneolie har en meget neutral duft.
Det anbefales at købe økologisk, koldpresset og 100 % rene olier.
Kilder: PUBMED og CASTOROLIE.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *