Hvad er Merinould Garn og hvor stammer det fra?

By | 16. april 2018

Hvad er Merinould garn?

Merino Får

Merino Får

Uld er et de ældste og mest kendte fibre som er brugt til beklædning og husholdnings genstande.
Der findes tegn på, at uld har været brugt 2500 fkr. Uld fra Merinofår holder godt på varmen, har en naturlig isolering, ekstremt holdbar og vandafvisende. Merinould kommer i høj grad fra Australien som står for ca. 80% af hele verdens forbrug.
Merinofår uld er kendt som et af dem bedste kvaliteter nu til dags.

Kendetegn for Merino

Merinould er kendt for at være blød og behagelig mod huden. Med de nyeste teknologier, kan man i dag sortere de allerfineste fibre fra ulden og gør den ekstra fin og behagelig. Sammenlignet med menneskehår, har merinoulden kun ca. 1 femtedel af tykkelsen på menneskehår. Jo finere ulden er jo bedre er ulden og kradser mindre på huden.

Hvorfor bruge Merinould?

Den er især kendt for at holde varmen, der kan have direkte kontakt med huden uden ubehag og krads. Men merinould er også ideelt til varme vejr, da den har en isolerende effekt over for varmen. Det regulerer kropsvarmen og holder dig kold når det er varmt ude.
Er man på udkig efter at strikke i høj kvalitet, er merinould enestående.

Hvad med andre naturlige fibre som hamp og bambus?

Disse fibre kan være i godt valg til varmen i det kolde vejr, men har ikke den samme effekt ift. Styring af fugten i det varme vejr, og regulering af kropstemperatur i varmen. Derudover mangler disse fibre den naturlige elastik som gør det besværligt at bevæge kroppen.
Det er også mere besværlig at fremstille disse fibre, som ender med mere energiforbrug.

Ultrafin, fin og medium.

Ultrafin uld er den fineste i verden. Det passer perfekt til lette strik som undertøj. Den holder køligt om sommeren og varm om vinteren.
Fin og medium uld er derimod bedre egnet til tykke strikkeopgaver. Den har en bløde fornemmelse men er slidstærk og holdbar.

Du kan finde Merinould Garn billigt hos Yarno.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *